Aboez-Zoemayl zei: ‘Ik vroeg Ibn ‘Abbaas: ‘Wat is datgene wat ik in mijn hart voel?’ Ibn ‘Abbaas vroeg: ‘Wat dan?’ Ik antwoordde: ‘Bij Allah! Ik zal dit niet uitspreken.’ Hij vroeg: ‘Iets van twijfel?’ Toen begon hij te lachen en zei: ‘Niemand ontkomt daaraan, zozeer dat Allah (de Almachtige en Majesteitelijke) het volgende openbaarde: ‘Als jij dan twijfel hebt over datgene wat Wij aan jou hebben geopenbaard, vraag dan degenen die het Boek vóór jou reciteren (Soerat Yoenoes 10:94).’ Als jij iets in jouw ziel ondervindt, zeg dan:

هُوَ الأَوَّلُ وَالآخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالْبَاطِنُ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ

Uitspraak:
‘Hoewal awwaloe wal aakhiroe wadh dhaahiroe wal baatinoe wa hoewa bi koelli shay-in ‘aliem.’

Betekenis:
‘Hij is de Eerste en de Laatste en de Meest Hoge en de Meest Nabije en Hij is over alle zaken Wetend.’

(Sahieh al-Kalim at-Tayyib, 111)