Misvatting:

Als de Islam de beste religie is, waarom zijn de meeste moslims dan oneerlijk, onbetrouwbaar en betrokken bij activiteiten zoals oplichterij, omkoperij, drugshandel, enz.?

Antwoord:

1. De belastering van de Islam door de media

a. De Islam is zonder twijfel de beste religie, maar de media zijn in de handen van de westerlingen die bang zijn voor de Islam. De media drukken en zenden onophoudelijk informatie uit tegen de Islam. Zij verstrekken onjuiste informatie over de Islam, citeren de Islam onjuist of rukken eventuele bronnen uit hun context.

b. Wanneer er ergens aanslagen plaatsvinden, zijn de moslims altijd de eerste mensen die zonder enig bewijs worden beschuldigd. Dit verschijnt dan als krantekoppen in het nieuws. Wanneer later blijkt dat niet-moslims verantwoordelijk waren, verschijnt het als onbelangrijk nieuwspunt in de media.

c. Wanneer een vijftigjarige moslimman een vijftienjarig meisje met haar toestemming huwt, verschijnt het op de voorpagina. Maar wanneer een vijftigjarige niet-moslim een zesjarig meisje verkracht, vind je dit nieuws terug in de binnenpagina’s van de kranten. In Amerika vinden dagelijks 2.713 gevallen van verkrachting plaats, maar het verschijnt niet in het nieuws, aangezien het voor de Amerikanen een manier van leven is geworden.

2. Zwarte schapen in elke gemeenschap

Ik ben me ervan bewust dat sommige moslims oneerlijk, onbetrouwbaar, bedriegers, enz. zijn, maar de media presenteren dit alsof slechts moslims bij dergelijke activiteiten betrokken zijn. Elke gemeenschap heeft haar zwarte schapen. Ik ken moslims die alcoholist zijn en die heel wat niet-moslims onder de tafel drinken.

3. Beoordeel een auto niet aan de hand van zijn bestuurder

Je wilt beoordelen hoe goed het nieuwste model van ‘Mercedes’ is, terwijl een persoon die niet kan rijden achter het stuur zit en de auto in de prak rijdt. Wie beschuldig je dan? De auto of de bestuurder? De bestuurder uiteraard! Om te analyseren hoe goed de auto is, zou men niet de bestuurder onder de loep moeten nemen, maar de capaciteit en de eigenschappen van de auto. Hoe snel gaat de auto, wat is zijn gemiddelde brandstofverbruik, hoe zit het met de veiligheid, enz.

Zelfs als ik het er, omwille van het argument, mee eens ben dat vele moslims slecht zijn, kunnen wij de Islam niet beoordelen aan de hand van zijn aanhangers. Als je wilt beoordelen hoe goed de Islam is, beoordeel deze dan volgens zijn authentieke bronnen, d.w.z. de Glorieuze Koran en de authentieke overleveringen van de Profeet Mohammed ﷺ.

4. Beoordeel de Islam aan de hand van zijn beste aanhanger, namelijk de Profeet Mohammed ﷺ

Als je feitelijk wilt beoordelen hoe goed een auto is, zet je een deskundige bestuurder achter het stuur. Zo ook is het de beste en de voorbeeldigste aanhanger van de Islam die je dient te bestuderen om tot een correct oordeel te komen over de Islam. De laatste en definitieve Boodschapper van Allah, de Profeet Mohammed ﷺ. Naast moslims, zijn er ook verschillende eerlijke en onbevooroordeelde niet-moslim historici die hebben toegejuicht dat de Profeet Mohammed ﷺ de beste mens was. Volgens Michael H. Hart die het boek ‘The Hundred Most Influential Men in History’ (De honderd invloedrijkste mensen in de geschiedenis) schreef, gaat de hoogste positie, d.w.z. de nummer één positie, naar de geliefde Profeet van de Islam: Mohammed ﷺ. Er zijn meer voorbeelden van prominente niet-moslims te noemen die hun waardering over de Profeet ﷺ uitgesproken hebben, zoals Thomas Carlyle, Lamartine, George Bernard Shaw en vele anderen.