1. Verricht de intentie. Dit is een vastberadenheid in het hart dat je de kleine rituele wassing gaat verrichten. De intentie mag niet uitgesproken worden.

2. Zeg ‘Bismillaah’ , oftewel: ‘In de Naam van Allah.’

3. Was je handen driemaal. Zie onderstaande afbeelding:

woedoe - rituele wassing

4. Spoel je mond met de rechterhand vol water, laat het water in de mond rondgaan en spuug dit weer uit. Tegelijkertijd met het in de mond nemen van water dien je wat water op te snuiven tot in het achterste gedeelte van de neus en vervolgens weer uit te snuiten met je linkerhand. Zie onderstaande afbeeldingen:

woedoe - rituele wassing .       woedoe - rituele wassing

5. Was driemaal je gezicht. Onderstaande afbeelding geeft aan wat tot het gezicht wordt gerekend:

woedoe - rituele wassing

Ga met je natte vingers door je baard. Zie onderstaande afbeelding:

woedoe - rituele wassing

6. Was je armen driemaal tot aan de elleboog beginnend met rechts. De hand en de elleboog dienen ook te worden gewassen. Zie onderstaande afbeelding:

woedoe - rituele wassing

7. Veeg met natte handen over je hoofd, beginnend bij het voorhoofd en bewegend naar achteren tot aan de nek. Veeg daarna terug naar voren naar het voorhoofd. Zie onderstaande afbeelding:

woedoe - rituele wassing
woedoe - rituele wassing
woedoe - rituele wassing

Reinig vervolgens de binnenkant van de oren met je wijsvinger en de achterkant van de oren met je duim. Zie onderstaande afbeelding:

woedoe - rituele wassing

8. Was je voeten en enkels driemaal, beginnend met de rechtervoet. Reinig ook de plekken tussen de tenen. Zie onderstaande afbeeldingen:

woedoe - rituele wassing .    woedoe - rituele wassing

9. Spreek na de voltooiing van de rituele wassing de geloofsgetuigenis uit: ‘Ashhadoe an laa ilaaha illallaah, wa ashhadoe anna moehammadan ‘abdoehoe wa rasoeloeh.’ Oftewel: ‘Ik getuig dat niets het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allah en ik getuig dat Mohammed Zijn dienaar en Boodschapper is.’

Einde van de kleine rituele wassing!

Team Sakeenah.info